مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم الرضا ( علیه السّلام )کوثر

مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت
بایگانی
دوشنبه, ۱۶ فروردين ۱۳۹۵، ۰۶:۵۵ ق.ظ

آیا امام خمینی با موشک مخالف بود!!؟

یک شبهه جدید درباره داشتن یا نداشتن موشک مطرح است که آن را از زبان  امام خمینی (ره) مطرح می کنند.

موشک

 «مایی که می خواهیم اسلام در همه جا باشد و می خواهیم اسلام صادر بشود، ما که نمی گوییم که می خواهیم با سر نیزه صادر بکنیم؛ ما می خواهیم بادعوت، با دعوت به همه جا، اسلام را صادر کنیم.» (1) بحث صدور انقلاب اسلامی یکی از مباحثی است که از ابتدا مورد تاکید بنیانگذار انقلاب بوده است. انقلاب اسلامی حرف تازه ای برای گفتن داشت و امید تازه ای برای مستضعفین جهان درگیر در چنگال غرب و شرق بود که توانست حداقل در دل آنها نور امیدی را روشن کند. گفتمان انقلاب اسلامی و  معنویت ، عزت و استقلال و آزادی آن پشتوانه و باعث خوشایند انسان هایی دردنیا می شود که با لیبرالیسم دست و پنجه نرم می کنند.

در واقع مذاکره و قدرت موشکی یا ابزار گفتمانی وموشکی، دو عامل اساسی در پابرجایی انقلاب هستند از طرفی عامل گفتمان، فرایند دیپلماسی و فرهنگی ما برای پیشبرد سیاسی و گفتمانی انقلاب است و عامل موشکی، فرایند اقتدارزای ما در جهت استقلال و قدرت آن، بدین دلیل است که اگر قدرت موشکی نباشد دشمن لحظه ای درنگ نخواهد کرد و فرصتی برای پابرجایی انقلاب و صدور آن نمی گذارد

اسلام و انقلاب اسلامی که ارزش های انسانی- الهی متفاوت از ارزش های انسان محوری دنیای کنونی دارد، پتانسیل خوبی برای جذب انسان ها و صدور دارد. در واقع از زیبایی های گفتمان اسلامی این است که به جای صدور و بسط خود با شمشیر و زور با گفتمان و ارزش های خود این کار را میکند.
اما همین  قابلیت باعث شده است که جریان مقابل بخواهد موانعی بر سراین راه گذاشته و البته در نهایت بتواند این گفتمان را که برنامه های سیاسی قرن اخیرآنها را با چالش روبرو کرده را از بین ببرد.

برای همین قبل از اینکه برجام به فرجام برسد در مراحل پیشرفت کار، رهبری در عین حمایت از مذاکره و مذاکره کنندگان، همواره نسبت به تجربه دولت ایران در ارتباط با غرب و همچنین اصالت دشمنی آمریکا هشدار می دادند و اشاره داشتند که حتی اگر مسئله ی هسته ای حل شود آنها باز بحث تروریسم و موشکی را بهانه می کنند، چرا که آنها نه از ایران هسته ای که از ایران اسلامی می ترسند. در واقع مادامی که ملت ایران بر سر عزت و استقلال خود و انقلابی که این موارد را برای آنها به ثمر نشانده است ایستادگی می کنند، این دشمنی ها ادامه پیدا خواهد کرد و هر چه غیر از این نوع رفتار دیده شود در راستای همان آسیب رسانی به انقلاب اسلامی و به تعبیری همان دستکش مخملی روی دست چدنی خواهد بود. البته آمریکا زیاد هم در مسئله برجام از دست کش مخملی استفاده نکرده و در این فضا که در طول سالیان گذشته بیشترین تعامل را با ایران داشته، مانند گذشته و مداوم از دست چدنی در موضع گیری ها و سیاست های خود بر علیه ایران استفاده نموده است.
اوباما تنها به دنبال این نیست که آنطور که گفت با دست خود تک تک پیچ های تاسیسات هسته ای را باز کند بلکه اگر بتواند  با همه نمادهای قدرت ایران از جمله صنایع دفاعی و موشکی نیز این کار را خواهد کرد. چرا که صنایع موشکی ما امروز از اسبابی است که باعث می شود ایران بتواند مبتنی بر آن اقتدار و امنیت خود را حفظ کرده، روی پایش بایستد و گفتمان اسلامی خود را صادر کند. در واقع در راستای صدور انقلاب، قدرت موشکی یکی از ضروریات است. نه برای فتح  و صدور با سرنیزه بلکه برای اینکه مبتنی بر قدرت ایجاد شده دشمن نتواند به اقتدار و امنیت ما دست درازی کند و مسئولین نیز بتواند درسایه این امنیت به صدور انقلاب فکر و عمل کنند.
در واقع مذاکره و قدرت موشکی یا ابزار گفتمانی وموشکی، دو عامل اساسی در پابرجایی انقلاب هستند از طرفی عامل گفتمان، فرایند دیپلماسی و فرهنگی ما برای پیشبرد سیاسی و گفتمانی انقلاب است و عامل موشکی، فرایند اقتدارزای ما در جهت استقلال و قدرت آن، بدین دلیل است که اگر قدرت موشکی نباشد دشمن لحظه ای درنگ نخواهد کرد و فرصتی برای پابرجایی انقلاب و صدور آن نمی گذارد.
اما عده ای بعد از هشدار رهبری به صورت تامل برانگیز به بازخوانی جملات صدور انقلاب با تاکید بر جملاتی که  با محتوای عدم کشور گشایی و صدور گفتمانی با اسلحه و قدرت نظامی است، پرداختند. در واقع آنها تاکید بر دوران موشک در کنار دوران مذاکره و گفتمان را نه مکمل هم بلکه به مثابه یک ابزار و شیوه دانسته اند و در پی القای این هستند که گویا جمهوری اسلامی می خواهد گفتمان خود را با موشک صادر و بر دنیا حاکم کند. به نوعی، همان بهانه ای که غربی ها با نظر به آن دنبال فشار بر ملت ایران هستند. آنها با تاکید بر گفتمان محوری به نوعی تقابل این دو یا دوقطبی موشک- گفتمان را القا می کنند. جالب است که این خوانش و تحلیل و القای آن به جامعه که به نظر نمی آید نتابج مثبتی را به همراه داشته باشد را زمینه ای در جهت اقتدار کشور و صدور گفتمان می دانند!

این عده به این نکته توجه نمی کنند که این موضع گیری ها علاوه بر تحریف گفتمان انقلاب و تضعیف امنیت و بنیه نظامی کشور، اینگونه القا می کند که جمهوری اسلامی تا الان به دنبال موشک محوری و صدور نظامی انقلاب بوده است  و حال باید در آن تجدید نظر کرد!

در واقع این خط فکری را می توان مصداقی از هشدارهای اخیر رهبر دید که عده ای با خوانش های خاص خود حرف هایی را می زنند که گویا حرف دشمن از حنجره آنها بیرون می آید و می توان آن را از مصادیق نفود نیز دانست. ایشان دراینباره یکی از مصادیق نفوذ را از بیان امام خمینی مطرح می کنند و اشاره می کنند:" امام (رضوان الله علیه) فرمودند گاهی حرف دشمن با چند واسطه از دهان مردمان موجّه شنیده میشود" (2) در واقع نفوذ همیشه رخنه انسانی نیست. البته این مهم در راستای خطری بزرگ تر است که ملت ایران  و استقلال و عزت آنها را تهدید میکند. این تفاسیر که در نگاه اول هم با مصالح کشور مطابقت ندارد را می توان در پی برنامه ریزی اخیر دشمن که همان تغییر آرمانها، باور وهویت مردم است، دید. اینکه مردم توان دفاعی کشور را با صدور گفتمانی انقلاب از یک جنس ببنید و صدور را نظامی تفسیر کنند، این خود یک تحریف آشکار درگفتمان امام خمینی و در رفتار امروز نظام اسلامی است. 
این عده به این نکته توجه نمی کنند که این موضع گیری ها علاوه بر تحریف گفتمان انقلاب و تضعیف امنیت و بنیه نظامی کشور، اینگونه القا می کند که جمهوری اسلامی تا الان به دنبال موشک محوری و صدور نظامی انقلاب بوده است  و حال باید در آن تجدید نظر کرد! در حالی که جمهوری اسلامی بارها ثابت کرده است که از قدرت نظامی مانند غرب بر علیه انسان ها و جان و مال آنها استفاده نکرده و همواره طرفدار صلح بوده است.
نفوذ در تفکر مذکور نیز دیده می شود، رهبری در اینباره می فرمایند: فردی تحت تأثیر نفوذ قرار گرفته، همان چیزی را فکر کند که آن آمریکایی فکر میکند؛ یعنی کاری کنند که شما همانجوری نگاه کنی به مسئله که یک آمریکایی نگاه میکند" (3)در این راستا ایشان مسئولین را خطاب قرار داده و اشاره می کنند: "هدف این است که محاسبات مسئولان را عوض کنند و تغییر بدهند؛ یعنی مسئول جمهوری اسلامی به این نتیجه برسد که با ملاحظه ی هزینه و فایده احساس کند که باید این اقدام را بکند، این اقدام را نکند"(4)
به نظر می رسد این رویکرد جز تضیف انقلاب چیزی به دنبال نداشته باشد. باید مراقب حرکت ها و گفتارهایی که رنگ و بوی تغییر باور های ملت و خالی کردن درون مایه انقلاب را می دهد بود و درگیر تحلیل ها و جریان های سو استفاده گر و سوگیرانه نشد.
باید دید این خط تغییر هزار چهره که با هدف استحاله آرمان های انقلاب اسلامی است، اینبار با کدامین چهره رخ نمایی و از کجاها سر بلند می کند.

پی نوشت:

1- صحیفه امام خمینی 1385 ج 18: 157
2- بیانات رهبری در دیدار مردم نجف آباد؛ 05/12/1394
3- بیانات در دیدار فرماندهان گردان های بسیج؛ ۱۳۹۴/۰۹/۰۴
4-بیانات در دیدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى؛ 20/12/1394



 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۱/۱۶
khademoreza kusar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی