يكشنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۹۵، ۰۷:۰۹ ق.ظ
نگاه قرآنی مقام معظم رهبری به ارتش چیست؟؟
به گزارش خبرگزاری شهر مجازی قرآن به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سیدعلی خامنهای (مدظلهالعالی)، 29 فروردینماه در تقویم شمسی بهنام روز ارتش ثبت شده است. ارتشی که در اوایل پیروزی انقلاب تلاشهای فراوانی در جهت تضعیف و انحلال آن شد. امام خمینی(ره) اما مقابل این فشارها ایستاد که امروز ثمره آن اعتماد را در پیشرفتهای نظامی و علمی ارتش میبینیم. در این رابطه گفتوگو کردیم با حاج عباس سلیمی از امیران بازنشسته ارتش که بسیاری از ما او را در کسوت فعالیتها و برنامههای قرآنی میشناسیم:
رهبر معظم انقلاب تعبیر خاصی در خصوص ارتش دارند که «ارتش کلمه طیبه است» از نظر شما خاستگاه این تعبیر کجاست؟
کسانی که در خصوص الفاظ و کلمات وارد شده در قرآن کریم مطالعاتی داشتهاند، بهخوبی میدانند که این واژه تنها یکبار در سرتاسر قرآن کریم آمده است و بعد از این واژه، خداوند عنوان دیگری را با عنوان « کلمه خبیثه » و «شجره خبیثه» به کار برده است.
آیه کریمه میفرماید: «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّـهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا1» این از آن مواردی است که تئوریسینهای نظامی خارج از کشور را گیج و مات کرده است.
امام(ره) در روز ورود به ایران با یک تعابیر صادقانه و روشنی فرمودند که آقای سرلشگر، ما میخواهیم تو آقا باشی! تو نمیخواهی؟ میخواهی نوکر باشی؟ این هشدار را امام روز دوازدهم بهمن دادند و آنهایی که گوش شنوا داشتند، شنیدند و در فاصله این ده روز تا پیروزی انقلاب به ملت پیوستند.
آیه اشاره دارد که این مخلوق، این پدیده طاهر مانند درخت پاکی است که ریشه، ساقه و برگ و میوه آن طیب و طاهر است و هیچ نشانهای از خباثت در آن وجود ندارد و بعد از آن قرآن کریم میفرماید «... أَصْلُهَا ثَابِتٌ...» یعنی ریشه آن به استحکام در زمین جای گرفته است که با هیچ طوفان و گردبادی از جا کنده نمیشود. چه برسد به نسیمهای نه چندان قابل اعتنایی که بعضی مواقع ممکن است بوزد. «... وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ...»؛ یعنی شاخ و برگ آن در آسمان است. به نظر من رهبر انقلاب خواستند هم استحکام ارتش را بیان کنند و هم قامت رسا و بلند این نیرو را در خدمت به اسلام نشان دهند. در قسمت بعدی آیه میفرماید: «... تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا...»؛ یعنی به اذن خداوند بزرگ، با فضل و رحمت و استمداد الهی هر لحظه این درخت ثمرات و میوههای خود را عرضه میکند.
بعد از آن خداوند از « کلمه خبیثه » و « شجره خبیثه » صحبت میکند و میفرماید: «وَمَثَلُ کَلِمَةٍ خَبِیثَةٍ کَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ اجْتُثَّتْ مِن فَوْقِ الْأَرْضِ مَا لَهَا مِن قَرَارٍ2»؛ یعنی چه کسانی که بخواهند در قالب گروهک مسلح خودنمایی کنند و چه کسانی که در شاخههای دیگری مقابله با نظام اسلامی را در دستور کار خود قرار دهند، اینها کسانی هستند که به گفته قرآن، بیاصالت و بیاصل و ریشه هستند؛ مثل بوته یا علفهایی که با کوچکترین تحرکی از جایگاه خود کنده میشوند.
به نظر من این تعیبر دقیق حضرت آقا و سایر منویاتی که ایشان در خصوص ارتش از ابتدای انقلاب مطرح کردند، نشان از نگاه قرآنی معظمله به ارتشی است که نشأتگرفته از بدنه ملت و دارای اراده الهی است.
البته این اصطلاح، اهمیت مسئولیت ارتش را هم نمایان میسازد.
بله، این برداشت از یک طرف دلگرمکننده و از طرف دیگر بسیار مسئولیتآفرین است. ارتش و نیروهای مسلح باید موفقیتها را از ناحیه خدا بدانند و اصالت، استقامت، صلابت، پاکی و مفید بودن برای ملت را مدنظر قرار دهند. اگر کسی چنین تفکری داشته باشد، از آن لحظهای که لباس نظامی خود را میپوشد، وقتی به پایگاه و پادگان نظامی میرود و خدمت میکند، تا آن زمانی که در صورت اعلام عملیات، از کشور خودش دفاع میکند، کار را «قربة إلی الله» انجام میدهد.
۹۵/۰۱/۲۹