اگر اینکار ....رو انجام دهید تحول ایجاد خواهید کرد!!! چه کاری...؟؟؟
آثار هدیه در سازگاری همسران
دادن هدیه به همسر از زوایای گوناگونی به سازگاری همسران کمک می کند؛ از جمله:
أ. پاکسازی کینه ها و..
رسول اعظم (صلی الله علیه و آله و سلم) مکرّر می فرمودند: تَهادُّوا فَاِنَّ الهَدِیَّةَ تَسُلُّ السَّخائِمَ؛ به یکدیگر هدیه دهید؛ به درستی که هدیه کینه ها را از بین می برد. عایشه می گوید: اهدت الّی امرأة مسکینة هدیة فلم اقبلها رحمة لها فذکرت ذلک الرسول الله (علیه السّلام) فقال: الّا قبلتیها منها و کافیتیها منها! فلاتری انّک حقّرتیها! یا عایشة، تواضعی فان الله یحب المتواضعین و یبغض المستکبرین؛ زن مستمندی هدیه ای به من داد و من آن را از باب ترحّم بر او نپذیرفتم. پس از آن که ماجرا را برای رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بازگو کردم، حضرت فرمودند: چرا هدیه را قبول نکردی و متقابلاً به او ندادی تا خیال نکند او را تحقیر کرده ای؟ ای عایشه، فروتن باش؛ زیرا خداوند فروتنان را دوست دارد و از متکبران متنفر است. در روایت دیگری امیرالمومنین (علیه السّلام) دادن هدیه را زمینه ساز برطرف شدن برخی مشکلات فردی و اجتماعی معرفی کرده و فرموده اند: مَا اسْتُعْطِفَ السُّلْطانُ وَ لاَ اسْتُسِلَّ سَخیمَةُ الْغَضْبانِ وَ لاَ اسْتُمیلَ الْمَهْجُورُ وَ لاَ اسْتُنْجِحَتْ صِعابُ الاُْمُورُ وَ لاَ اسْتُدْفِعَتِ الشُّرُورُ بِمِثْلِ الْهَدِیَّةِ؛ برای جلب عطوفت سلطان، از بین رفتن کینه خشمگین، به دست آوردن دل مهجور، غالب شدن بر مشکلات و رفع شرور، چیزی همانند هدیه کار آمد نیست. و رسول اکرم (صلی الله علیه وآله و سلم) فرمود: تهادّوا تحابّوا تهادّوا فانها تذهب بالضغائن؛ به یکدیگر هدیه دهید تا زمینه ساز محبت شما به یکدیگر شود؛ پس به درستی که هدیه کینه ها را از بین می برد.
ب. جلب محبّت
رسول اکرم (صلی الله علیه وآله و سلم) فرمود: « تهادوا تحابّوا »؛ هدیه دهید تا به یکدیگر محبت پیدا کنید ». روایتی از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) است که می فرمایند: تهادوا بالنبق تحیی المودة و الموالاة؛ با میوه درخت سدر به یکدیگر هدیه دهید تا مودّت و یاری رسانی زنده شود ». گویا پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در این روایت شریف متذکر این نکته می شوند که ارزش مادی هدیه اهمیّت چندانی ندارد؛ بلکه حتی هدیه دادن « نَبِق » ( میوه درخت سدر ) نیز تأثیر بسیار مهمی در ایجاد صمیمیت و محبّت خواهد داشت؛ بنابراین همسر نباید نگاه خود را به لوازم ارزشمند مادّی معطوف سازد تا در نتیجه اوّلاً هدیه دادن را بر خود سخت کند و ثانیاً تعداد آن را کاهش دهد و به حدّاکثر سالی یک بار اکتفا بسنده کند. آنچه در هدیه مهمّ است، ابراز علاقه ای است که در پس آن نهفته و همسر با نگاه تیزبین خود پرده از روی هدیه به ظاهر کم ارزش کنار می زند و امواج نهانی محبّت همسر را مشاهده می کند. در حدیث دیگری نیز امیرالمؤمنین (علیه السّلام) جلب محبت را پیامد طبیعی هدیه به شمار می آورند و می فرمایند: « الهدیة تجلب المحبة؛ هدیه جلب محبت می کند.» رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در روایتی هدیه گیرنده را به این نکته توجه می دهند که نباید مقدار هدیه را در نظر بگیرد؛ بلکه با قبول هدیه، کرامت هدیه دهنده را حفظ کند. آن الگوی انسانیت می فرمایند: « لو اُهدی اِلیَّ کُراع لقبلته و کان ذلک من الدین؛ اگر پاچه ی گاو یا گوسفندی نیز به من هدیه دهند، آن را می پذیرم و این از دین است ».
پی نوشت :
منبع: حسین زاده، علی، همسران سازگار: راهکارهای سازگاری، قم: انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، چاپ سیزدهم، 1391