دمنوش های گیاهی برای ماه رمضان
روزه داران در فصل گرما دچار کم آبی بدن می شوند ، آب بدن مهمترین عاملی است که می تواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود و حتی جان فرد را به خطر اندازد .
کارشناسان تغذیه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه می کنند ، نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان را مصرف کنند .
خاکشیر ، اسطخودوس ، به لیمو ، گل بنفشه ، گل گاو زبان و هزاران گیاه دارویی دیگر که در کشورمان تعدادشان به 8 هزار نوع می رسد که حدود 55 درصد این گیاهان می توانند پتانسیل های دارویی داشته باشند .
گیاهانی که از آنها می توان استفاده های متنوعی کرد . به عنوان مثال در همین ماه مبارک رمضان می توان به صورت دم نوش از آنها برای رفع نیاز بدن استفاده کرد .
دمنوش یک نوشیدنی است که عصاره گیاه یا مواد موثره گیاه به وسیله آب جدا می شود و ما آن را مصرف میکنیم .
برای رفع عطش و تشنگی می توان تخم شربتی و خاکشیر را به نسبت مساوی مخلوط کرده و دو ساعت مانده به افطار در آب گرم خیسانده و مقداری آبلیموی طبیعی و گلاب به آن اضافه کرده و میتوان آن را با عسل شیرین کرد البته برای افرادی که قند خون ندارند ، ولی افرادی که قند خون دارند این نوشیدنی را بدون شیرین کردن باید مصرف کنند .
برای رفع کم آبی و غلظت خون دانه خارمریم ، دانه اسفرزه ، مقداری گشنیز و تباشیر قلم را با هم مخلوط کرده و به صورت چای یا دمنوش تهیه کرده و بعد از خوردن سحری مصرف شود .
اما فقط به یک صورت نمی توان از گیاهان دارویی دمنوش درست کرد ، گل و برگ به صورت دم کرده و یا دمنوش مانند چای ، پوست گیاه و اندام هایی که نسبتا سفت هستند 3 تا 5 دقیقه جوشانده شود و بعد از 20 دقیقه صاف شود .
ساقه و ریشه گیاهان را 15 تا 20 دقیقه می جوشانیم و بعد از 20 دقیقه آن را صاف کرده و مصرف می کنیم .
روزه داران می توانند از مخلوط ختمی عباسی و گل بنفشه برای خشکی دهان و از اسطخودوس ، بابونه شیرازی ، گل گاو زبان و سنبل الطیب برای رفع سردرد در ماه مبارک رمضان استفاده کنند .