فلسطین از منظر رهبر انقلاب
صلوات بر محمد (ص) و آل محمد (ص) یادمان نرود و دعای فرج...

کتاب «فلسطین از منظر حضرت آیتالله خامنهای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی» به کوشش سعید صلح میرزایی، حاصل مروری بر دیدگاه ایشان در مورد مساله فلسطین است که به همراه مقدمهای از دکتر علی اکبر ولایتی به اهمیت فلسطین و نقش و جایگاه آن در امت اسلامی میپردازد.
در این کتاب علاوه بر انتشار بیانات مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعهی تهران در تاریخ 17/5/ 1359 (دومین روز قدس) در هشت بخش شامل کلیات «شکستها و پیروزیها»، «مسئولیتها»، «جنایات»، «راه حلها»، «قهرمانان»، «روشنگری» و «آیندهی روشن» به مرور بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنهای(مدظلهالعالی) پیرامون مسئله فلسطین پرداخته شده است.
رهبر انقلاب در بخشی از بیانات خود فرمودهاند: «دولت بیاصل و نسب؛ دولت جعلى؛ ملتِ دروغى. از اطراف دنیا آدمهاى شریر را گرد آوردند و ملغمهاى به اسم «اسراییل» درست کردند! این ملّت است؟! هر جا یهودیهاى شریر و خبیثى بودند، در آنجا جمع شدند. در اغلب کشورها، یهودیها هستند و زندگى میکنند - در کشور ما هم هستند که زندگیشان را میکنند - کارى به کار کسى ندارند، کسى هم به آنها کارى ندارد. کشورشان است و در آن زندگى میکنند. آنهایى که به سرزمینهاى اشغالى رفتند، خبیثها، شریرها، طمّاعها، دزدها و آدمکشها بودند که از همه جاى دنیا جمع شدند. این شد یک ملّت؟! ملت و دولتى که این طور به وجود آمده است و اسم خودش را اسراییل گذاشته، غیر از راهِ ترور، راهى ندارد؛ حرف حسابى ندارد. آن وقت، چنین موجوداتى با این دنائت و پستى و پلیدى، میخواهند دولت و ملتِ نورانى و سربلند و عزیزى مثل ایران را در افکارِ عمومىِ جهان متّهم کنند. خودِ آنها از همه متّهمتر، مجرمتر و روسیاهترند.»
دکتر علیاکبر ولایتی در مقدمه این کتاب نوشته است: «معروف است؛ پیش از جنگ اوّل جهانی و در زمان سلطان عبدالحمید عثمانی گروهی از متنفّذین یهودی به او پیشنهاد میکنند که سرزمین فلسطین را جهت اسکان یهودیان عالم به آنها بفروشد! جوابی که وی به آنها داد نشان دهنده ته مانده غیرت اسلامی در یک سلطان مستبد عثمانی است. وی میگوید: «ما تاکنون نشنیدهایم که یک آدم زنده (ولو محتضر) را کالبدشکافی کنند.» بعد از ناکامی عثمانی در فتح وین سقوط تدریجی این امپراطوری شروع شد.»
مشاور رهبر انقلاب در امور بینالملل در ادامه این مقدمه تاریخی ـ تحلیلی، نقش علمای شیعه را در مورد کشور فلسطین مورد بررسی قرار داده و نوشته است: «مسأله اشغال فلسطین بازتابهای متعدّد و گستردهای را در سراسر جهان به دنبال داشت. یکی از واکنشهای مهم در قبال این رویداد، برخوردی بوده که از جانب روحانیت شیعه صورت پذیرفت و بدون هیچ تغییری، در طول هفتاد سال گذشته ادامه یافته است. علّامه مطهری دلیل این خصیصه روحانیت شیعه را چنین برمیشمارد: روحانیت شیعه در ذات خود یک نهاد مستقل است. از نظر روحی به خدا متکی بوده و از نظر اجتماعی به قدرت مردم و لهذا در طول تاریخ به صورت یک قدرت رقیب در مقابل زورمندان ظاهر شده است. حال با توجه به این ویژگی باید بدانیم که این طبقه از اندیشمندان مسلمان اصولاً با مسایلی چون موضوع فلسطین و نفوذ صهیونیستها چه برخوردی را مینمودند و مقابله با آن را به چه قسمی لازم میشمردند.»
در ادامه این بحث می خوانیم:«حضرت ایشان(مقام معظم رهبری)علاوه بر وراثت، میراث سنگین حضرت امام خمینی(ره)، بار سنگین تقابل با تمامی این توطئههای پیچیده خارجی و عوامل مزدور داخلی آنها را بر دوش گرفتند و الحق دست خدا همراه ایشان بود که توانستند از این گردابهای مُهلک، کشتی جمهوری اسلامی را به سلامت هدایت نمایند. نه فقط دفاع از منافع جمهوری اسلامی، مسئولیت نجات امت اسلامی را هم بر شانه خود احساس میکردند. ایشان با جدیت و صداقت تمام، پرچم آزادی قدس و فلسطین را برافراشته نگه داشتند و علیرغم همه فشارها به تدابیر خویش در این زمینه ادامه دادند و تقریباً در تمامی عرصهها، در جهان اسلام آمریکا و عواملش را به عقبنشینی وادار کردند و یا آنها را متوقف نمودند.
زنجیره مقاومت در برابر صهیونیستها در زمان رهبری معظم له تحکیم یافت و حتی گسترش پیدا کرد.
امروز این خط مقاومت که از ایران شروع شده از عراق، سوریه، لبنان، اردن، غزه، ساحل غربی، مصر، لیبی، تونس، الجزایر، مراکش، سودان، یمن، بحرین، پاکستان و افغانستان میگذرد. موج جدید بیداری اسلامی که کلید آن توسط حضرت امام(ره) زده شد و در زمان حضرت آیت الله خامنهای ادامه پیدا کرد، امروز قویتر از هر روز دیگر به جلو میرود و همگی قیام کنندگان در اهداف ذیل با جمهوری اسلامی ایران همراه هستند: سرنگونی استبداد داخلی، قطع دست آمریکا و متّحدینش از کشورهای مسلمان، بازگشت ارزشهای اسلامی، تأسیس مردمسالاری دینی و آزادی نهایی تمامی سرزمین فلسطین.»
با توجه به ظرفیت های بالایی که کتاب «فلسطین از منظر حضرت آیتالله خامنهای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی» دارد، در صورتی که این اثر به زبانهای مختلف و به خصوص عربی ترجمه شود، با شناختی که از هندسه فکری مقام معظم رهبری به دست میآید نگاهها قطعا تغییر کرده و میتوان شاهد تاثیر گذاری آن در جوامع دیگر بود. تمامی بیانات مقام معظم رهبری در حوزه فلسطین، تا زمان انتشار کتاب در این اثر جمع شده است. به طوری که اگر محقق و پژوهشگری نیاز به پیگیری فرمایشات رهبری داشته باشد، مراجعه به این کتاب نیاز او را بر طرف خواهد کرد. همچنین این کتاب کمک بسیار خوبی به نظریهپردازی مسئله فلسطین میکند، چرا که چندین نظریه مهم سیاسی در خصوص مسئله جهان اسلام در این کتاب ذکر شده است که میتوان بر اساس آنها یک جریان فکری راه اندازی کرد.
کتاب «فلسطین از منظر حضرت آیتالله خامنهای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی» در قطع رقعی و 416 صفحه با شمارگان پنج هزار نسخه و بهای 75 هزار ریال توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.