چرا دختر رحمت است؟؟؟
حجتالاسلام والمسلمین شمسالله مریجی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع)، به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر اظهار کرد: خداوند رحمانیت خود را به دختر عطا کرد و وی را امین الله قرار داد تا با این صفت گرمابخش خانواده و به تبع آن جامعه باشد.
دختر رحمت است
وی به آغاز تولد یک فرزند در خانواده اشاره و عنوان کرد: در نگاه اسلام، پسران، نعمت و دختران، رحمت هستند، خداوند نعمت را به همگان عنایت دارد، اما رحمت خداوند فقط شامل حال بندگان خاص میشود. بدین ترتیب دختر در برابر پسر، اختصاصیتر محسوب میشود.
حجت الاسلام مریجی ادامه داد: نوزادی که هنوز استعدادهای خود را بروز نداده است رحمت نام میگیرد، با رشد و رسیدن به مدارج کمال از مرتبه و جایگاه عظیم تری برخوردار می شود به نحوی که با محبت و عطوفت خود به خانواده گرما می بخشد و این عالی ترین نگاه به دختران است.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه دختران در آبادانی اقتصادی، شغلی و اجتماعی جامعه و خانواده نیز از نقش به سزایی برخوردار هستند گفت: اگر دختران کمک میکنندخود را اسیر مدهای پوچ نکنند و در مسیر علمی گام بردارند به رشد و شکوفایی خود و خانوادهای که به وی سپرده میشود و در نهایت سربلندی جامعه .
اگر دختر فاسد شود پسر فاسق میشود
وی انحراف یافتن دختران از مسیر صحیح زندگی را نیز دارای تبعات سنگینی برشمرد و گفت: فردی که میتواند با به فعلیت رساندن استعدادهای خود گرمابخش یک زندگی باشد با کج کردن مسیر و پا نهادن در آنچه با سرشت وی ارتباطی ندارد سبب فسق و فجور در جامعه میشود، به نحوی که پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: اگر دختر فاسد شود، پسر فاسق میشود.
این جامعهشناس با اشاره به جایگاه رفیعی که اسلام برای دختران ترسیم کرده است گفت: این حس ارزشمندی، باید توسط خانواده و جامعه به دختران القا شود تا آنان به رضایت باطنی از خود رسیده و درصدد نزدیک کردن خود از لحاظ ظاهری و باطنی به پسران برنیایند و از ظرفیتهای خود غافل نشوند.
تقسیم متوازن امکانات اجتماعی بین دختران و پسران
وی تقسیم مساوی و متوازن فرآوردههای اجتماعی بین دختران و پسران را سبب رضایتمندی دختران و عدم احساس جنس دوم بودن دانست و تصریح کرد: دختر و پسر تفاوتی با یکدیگر به لحاظ استعداد ندارند، بنابر این تبعیض فرصتهای اجتماعی و علمی بین آنان سبب سرخوردگی یکی از طرفین میشود.
بیاطلاعی از فرهنگ اسلامی و بروز رفتارهای غلط در ارتباط با دختران
حجتالاسلام مریجی بیاطلاعی از فرهنگ اسلامی را سبب رفتارهای اشتباه با دختران ارزیابی و عنوان کرد: وقتی قرآن کریم «الرجال قوامون علی النسا» را بیان میکند در ادامه از فضل علمی و اقتصادی نام میبرد ولی اگر این برتری وجود نداشته باشد، تفاوتی بین آنان نمیماند مگر در اجرای مسئولیتها.
ضرورت انتقال حس ارزشمند بودن به دختران
وی انتقال حس ارزشمند بودن به دختران را نیازمند اصلاح تفکرها و سبک زندگی خانوادهها دانست و تصریح کرد: با تولد یک نوزاد اولین سوالی که برای اطرافیان مطرح میشود جنسیت است و آگاهی از سلامت در وهله دوم محسوب میشد. برخی نیز گام را فراتر مینهند و از شنیدن نام پسر خشنودتر میشوند و گمان میکنند که پسران در آینده میتوانند حمایت بیشتری از پدر و مادر داشته باشند در صورتی که تربیت صحیح فرزندان باعث میشود آنان افرادی قدرشناس و دلسوز باشند که در کهنسالی به یاری والدین خود بشتابند و این امر ارتباطی به دختر یا پسر بودن آنان ندارد و تربیت اصولیتر را میطلبد، چه بسا که دختران به واسطه حس عاطفی قویتری که دارند در این زمینه بهتر نیز عمل میکنند.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) خواستار ارائه آموزشهای رسمی از دوران کودکی در زمینه عدم تبعیض بین دختران و پسران شد و گفت: هنوز باقیمانده این افکار پوچ در میان برخی افراد وجود دارد که لازمه نابودی آن ارائه آموزش های مرتبط از دوران کودکی است.
وی با اشاره به آیه 36 سوره مبارکه آل عمران که می فرماید: «فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّی وَضَعْتُهَا أُنْثَى وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا وَضَعَتْ وَلَیْسَ الذَّکَرُ کَالْأُنْثَى وَإِنِّی سَمَّیْتُهَا مَرْیَمَ وَإِنِّی أُعِیذُهَا بِکَ وَذُرِّیَّتَهَا مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ؛ پس چون فرزندش را بزاد گفت پروردگارا من دختر زادهام و خدا به آنچه او زایید داناتر بود و پسر چون دختر نیست و من نامش را مریم نهادم و او و فرزندانش را از شیطان رانده شده به تو پناه مىدهم» اظهار کرد: خداوند در جواب مادر مریم گفت: پسر مثل دختر نمیشود و عظمتی بالاتر دارد.
حجتالاسلام مریجی بر ضرورت تصحیح نگاه خانوادهها به دختران و قابلیتهای آنان تأکید و تصریح کرد: در تقسیم مسئولیتها حتی در فضاهای علمی هنوز حتی خود بانوان نیز نمیتوانند بانویی دیگر را به عنوان مدیر و فرد بالادستی محسوب کنند.
این جامعهشناس در بخش دیگری از سخنان خود به تغییر روحیات دخترانه در برخی دختران جامعه اشاره و عنوان کرد: عوامل متعددی در بروز و ظهور این پدیده نقش دارند که اولین جزء آن به رفتار خانواده و ارجح دانستن پسران در خانواده و ارائه امکانات و قابل شدن مزیت های بیشتر برای آنان مربوط میشود.
وقتی دختران تلاش میکنند خود را به جامعه نشان دهند
رئیس میز تخصصی اسلامیسازی علوم انسانی قطب فکری ـ فرهنگی بنیادهای نظری و نظام متقن علوم اسلامی و انسانی ادامه داد: وقتی در جامعهای پسران بیش از دختران دیده شوند، دختران نیز سعی میکنند خود را در ظاهر و برخی خلقیات شبیه پسران کنند تا بیشتر دیده شوند. نادیده انگاشتن سبب این تقلید برای دیده شدن میشود. در واقع وقتی جامعه دختران را مشاهده نکند آنان سعی میکنند خود را به جامعه نشان دهند.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از این رفتارهای سبکسرانه از سوی برخی از دختران به فرهنگ عام جهانی باز میگردد گفت: گسترش رسانههای جمعی و فضای مجازی نیز در این بین از تأثیر به سزایی برخوردار است. استفاده دختران از مواد مخدر و دخانیات در کشورهای غربی در حال تبدیل به امری عادی والقای آن به دختران ایرانی از طریق فیلم و سریال است.
حجتالاسلام والمسلمین مریجی با اشاره به تأثیری که رسانهها میتوانند بر جوانان داشته باشند تصریح کرد: در یک برهه زمانی، فیلمی در حال اکران بود که فرار دختری از خانه را به نمایش گذاشته بود. پس از پایان پخش این فیلم به گواه آمار میزان فرار دختران از خانه با افزایش روبرو شده