مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم الرضا ( علیه السّلام )کوثر

مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت
بایگانی
جمعه, ۲۳ مهر ۱۳۹۵، ۰۳:۰۳ ب.ظ

گرامی داشتن همسر

گرامی داشتن همسر
امام حسین علیه السلام همواره تکریم همسر را به دوستانش متذکر می شد. آن گرامی در پاسخ به اعتراض آنانی که به فرش ها و پرده های نو در منزل آن حضرت اعتراض می کردند، فرمود: عادت ما در ازدواج این است که پس از عقد بلافاصله مهریه همسرانمان را پرداخت می کنیم و آنان از مهریه خود هرچه دوست داشته باشند می خرند و این لوازم منزل که شما می بینید به ما مربوط نمی شود.

احترام به همسر از مواردی است که در تربیت فرزندان تأثیر فراوان دارد. مادری که در خانه عزیز باشد و مورد تکریم شوهرش قرار گیرد، با روحی سرشار از عاطفه و آرامش و احساس شخصیت، فرزندان را تربیت خواهد نمود. امّا اگر در منزل مورد آزار و اذیت روحی و جسمی قرار گیرد و هر روز شخصیت او در خانه و پیش فرزندان مورد تحقیر و اهانت باشد بدیهی است که از روان سالمی برخوردار نخواهد بود؛ در نتیجه آرامش خود را از دست داده و اضطراب و نگرانی خود را به فرزندان انتقال خواهد داد.

در روز عاشورا هنگامی که هلال بن نافع [1] عازم جنگ شد، همسر جوانش از رفتن او ناراحت شده و به شدت گریست. امام حسین علیه السلام متوجه آن دو زوج جوان گردید و به هلال فرمود:

«انَّ اهْلَک لایطیبُ لَها فِراقُک، فَلَوْ رَأَیتَ انْ تَخْتارَ سُرُورَها عَلَی الْبَرازِ»؛[2]

همسرت جدایی تو را نمی پسندد، تو آزادی و می توانی خشنودی او را بر مبارزه با شمشیرها مقدم بداری.

امام حسین علیه السلام همواره تکریم همسر را به دوستانش متذکر می شد. آن گرامی در پاسخ به اعتراض آنانی که به فرش ها و پرده های نو در منزل آن حضرت اعتراض می کردند، فرمود:

عادت ما در ازدواج این است که پس از عقد بلافاصله مهریه همسرانمان را پرداخت می کنیم و آنان از مهریه خود هرچه دوست داشته باشند می خرند و این لوازم منزل که شما می بینید به ما مربوط نمی شود.[3] حتی امام حسین علیه السلام اشعاری دارد که حکایت از بالاترین حد تکریم فرزند و همسر می کند. آن بزرگوار در مورد همسرش رباب و دخترش سکینه می فرماید:

لَعَمْرُک انَّنی لُاحِبُّ داراً                                          تَکونُ بِها سَکینَةَ وَالرُّبابِ

احِبُّهُما وَ ابْذِلُ جُلَّ مالی                                        وَلَیسَ لِعاتِبٍ عِندی عِتابٌ [4]

به جان تو سوگند! من خانه ای را دوست دارم که در آن سکینه و رباب در آن باشند.

من آنها را دوست می دارم و عمده مال خود را برای آنان می بخشم و کسی را شایسته نیست مرا سرزنش کند.

پی نوشت ها

[1] در برخى منابع نام این جوان زیبا و فداکار نافع بن هلال آمده است. کربلا، الثوره وَالمأساة ص 315. ناسخ التواریخ ج 2، ص 278.

[2] کلمات الامام الحسین علیه السلام، ص 447.؛ فرهنگ سخنان امام حسین علیه السلام، حدیث 8.

[3] الکافى، ج 6، ص 476.

[4] بحارالانوار، ج 45، ص 47.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۷/۲۳
khademoreza kusar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی