مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم الرضا ( علیه السّلام )کوثر

مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت
بایگانی
چهارشنبه, ۱۲ آبان ۱۳۹۵، ۰۸:۲۱ ق.ظ

زمینه های قتل امام حسین علیه السّۀام چیست؟؟ 1

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

عرض سلام و ادب و احترام                                                                                               تقدیم حضور شما بشود تحت عنوان «بعثت خون» هستید.

ان‌شاءالله ما سعی و تلاش کنیم با این برنامه ها معرفت خودمان را نسبت به اهل‌بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) با محوریت امام حسین (علیه السلام) و همچنین حوادث عاشورا و اتفاقاتی که در کربلا افتاده است افزایش دهیم.

به امید آنکه بعد از افزایش بینش و بصیرت خودمان بتوانیم بهتر و راحت‌تر و با بینشی عمیق‌تر برای امام حسین (علیه السلام) عزاداری کنیم. ان‌شاءالله بتوانیم از این طریق به ایصال مطلوب خداوند برسیم.

امشب افتخار این را داریم که در اولین برنامه «بعثت خون» در خدمت استاد عزیز، آیت الله دکتر حسینی قزوینی باشیم. به نیابت از شما عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت استاد و همچنین فرارسیدن ایام محرم را تسلیت عرض می‌کنم.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ بنده هم خدمت همه بینندگان عزیز و گرامی و دوست داشتنی که در هرکجای این کره خاکی بیننده این برنامه هستند و ما را مهمان کانون گرم و باصفای خانواده خودشان قرار داده‌اند، خالصانه‌ترین سلامم را همراه با تعزیت ایام عزاداری سرور آزادگان حضرت سید الشهداء (سلام الله علیه) تقدیم می‌کنم.

خدا را قسم می‌دهم به آبروی امام حسین (علیه السلام) پاداش ما را فرج موفور السرور مولایمان بقیة الله الأعظم، منتقم خون شهیدان و منتقم خون سرور آزادگان و هفتاد و دو یار باوفایشان و دیگر مظلومان قرار دهد.

خداوند متعال را قسم می‌دهیم به آبروی امام حسین (علیه السلام) رفع گرفتاری از همه، به ویژه از ما و شما گرامیان بنماید، حوائج همه ما و شما را برآورده سازد، دعاهای همه ما را به اجابت برساند؛ ان‌شاءالله.

مجری:

حضرت استاد از شما متشکرم. به هرحال امشب به عزاداری برای امام حسین (علیه السلام) ورود پیدا می‌کنیم. ان‌شاءالله بعد از آنکه معرفت خودمان را افزایش دادیم، بتوانیم بهتر عزاداری کنیم و حق مطلب را به قدری که در استطاعتمان هست به جا بیاوریم.

در ویژه برنامه‌هایی که تحت عنوان «بعثت خون» تقدیم حضور شما می‌شود، قرار است ان‌شاءالله هر بزرگوار و کارشناسی که در خدمتشان هستیم روایات و فرمایشاتی را از ائمه اطهار (علیهم السلام) در خصوص آقا امام حسین (علیه السلام) قرائت کنند.

ما مشابه این کار را در ویژه برنامه «غدیر خم» انجام دادیم؛ منتها آن ویژه برنامه‌ها با محوریت غدیر و امامت بود، اما در اینجا محوریت امام حسین (علیه السلام) و عزاداری برای ایشان است.

ما می‌خواهیم ببینیم ائمه اطهار (علیهم السلام) راجع به آقا امام حسین (علیه السلام) چه فرموده‌اند. درخواست بسیاری از شما عزیزان بیننده این بود که در این برنامه در خصوص این موضوعات از کتب شیعه استفاده شود.

دیدگاه نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) پیرامون حضرت سیدالشهداء(سلام الله علیه)

حضرت استاد من از حضرتعالی درخواست می‌کنم به عنوان شب اول از گل سرسبد خلقت که نبی مکرم اسلام (روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداه) هستند، روایتی راجع به آقا امام حسین (علیه السلام) برای ما قرائت بفرمایید.

آیت الله دکتر حسینی قزوینی:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمد الله و الصلوة علی رسول الله و علی آله آل الله لا سیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله الی یوم لقاء الله افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر.

این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست

این چه شمعی است که جان‌ها همه پروانه اوست

هرکجا می‌نگرم رنگ رخش جلوه‌گر است

هرکجا می‌گذرم جلوه مستانه اوست

هرکسی میل سوی کرب و بلایش دارد

من چه دانم که چه سرّی به در خانه اوست

روایت از نبی گرامی اسلام در رابطه با سید الشهداء فراوان است؛ حتی از لحظه ولادت حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) روایاتی در این زمینه وجود دارد.

زمانی که چشم مقدس نبی گرامی اسلام به صورت زیبای امام حسین (علیه السلام) می‌افتد، قنداقه او را به دست می‌گیرد و قطرات اشکش جاری می‌شود. بعد از گذشتن یک سال، بعد از گذشتن دو سال و حتی در مناسبت‌های مختلف روایات فراوانی وجود دارد.

همچنین روضه‌خوانی حضرت رسول اکرم برای صحابه در مسجد النبی که ضجه مردم بلند می‌شود و گریه مردم فضای مسجد را مملو می‌کند، نمونه‌ای از این روایات است.

بنده به عنوان نمونه، روایتی را که هم شیعه و هم سنی آن را نقل کرده اند، برای شما نقل می‌کنم، و ان‌شاءالله از امشب به در خانه سیدالشهداء (علیه السلام) برویم. بینندگان عزیز، گرفتاران، حاجت‌مندان! ای کسانی که مدت‌هاست در خانه‌ها را می‌زنید و آن‌ها را بسته می‌بینید، فریاد می‌زنید و کسی به فریادتان نمی‌رسد؛ در خانه امام حسین (علیه السلام) از امشب باز است.

امام صادق (علیه السلام) فرمودند:

«وکلنا سفن النجاة وسفینة الحسین أسرع»

همه ما سفینه نجات هستیم، اما کشتی جدم حسین از همه سریع‌السیرتر است.

من سراغ ندارم کسی بگوید من در خانه امام حسین رفتم و ناامید برگشتم، حالا شاید گاهی اوقات حاجتی که ما می‌خواهیم به صلاح ما نباشد.

اگر حقیقت برای ما روشن شود و چشم برزخی داشته باشیم، قطعاً ما هم همان را می‌خواهیم که حسین (علیه السلام) و خدای حسین (علیه السلام) می‌خواهد؛ اما قسم به خدای امام حسین (علیه السلام) اگر کسی در خانه امام حسین برود ناامید برنمی‌گردد.

امام حسین نزد خدا خیلی آبرو دارد، زیرا تمام هستی خود را در راه خدا داد. خداوند متعال هم تمام تفضلاتش و تمام آنچه که در اختیار دارد و می‌خواهد برای بندگان تفضل کند، در اختیار سیدالشهدا (علیه السلام) قرار داده است.

در این زمینه روایتی وجود دارد که هم شیعه و هم سنی آن را نقل کرده است. اجازه بدهید من این روایت را با تصویر برای عزیزان بگویم.

در کتاب «مقتل الحسین» اثر جناب آقای «خوارزمی» از علمای بزرگ اهل سنت روایتی را از رسول گرامی اسلام ذیل آیه 7 سوره مبارکه رعد بیان کرده است. خداوند متعال در سوره مبارکه رعد می‌فرماید:

(إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِکلِّ قَوْمٍ هادٍ)

تو فقط بیم‌رسانی، و هر گروهی را رهبری هست

سوره رعد (13): آیه 7

ما روایات متعددی از اهل سنت داریم که بعد از نزول این آیه رسول گرامی اسلام دست مبارکشان را بر سینه خودشان گذاشتند و فرمودند:

«أنا المنذر وعلی الهادی بک یا علی یهتدی المهتدون»

من بیم دهنده و علی هدایت گر است. ای علی! به واسطه تو مردم هدایت می شوند.

تاریخ مدینة دمشق، اسم المؤلف: أبی القاسم علی بن الحسن إبن هبة الله بن عبد الله الشافعی، دار النشر: دار الفکر - بیروت - 1995، تحقیق: محب الدین أبی سعید عمر بن غرامة العمری؛ ج42، ص 359

رسول گرامی اسلام همچنین خطاب به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) فرمودند: تو هدایتگری و مراد از (وَ لِکلِّ قَوْمٍ هادٍ) تو هستی!

«بالحسن أعطیتم الإحسان»

احسانی که از طرف خداوند عالم به شما می‌رسد به برکت فرزندم حسن است،

«وبالحسین تسعدون وبه تشقون»

اگر چنانچه می‌خواهید به سعادت برسید توسط امام حسین است و مایه شقاوت هم رویگردانی از امام حسین است.

«ألا وإن الحسین باب من أبواب الجنة»

حسین دری از درهای بهشت است.

«من عانده حرم الله علیه ریح الجنة»

هرکسی با امام حسین (علیه السلام) از سر عناد برخیزد خداوند عالم حتی بوی بهشت را هم بر او حرام می‌کند.

بحارالأنوار؛ ج35، ص 405، ح 28

همچنین از علمای شیعه جناب «ابن شاذان قمی» در کتاب «فضایل امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)» این روایت را نقل می‌کند، همچنین «أحمد بن حنبل» روایت دیگری را نقل می‌کند.

بنده می‌خواهم عرض کنم که دوستان عزیز از امشب آماده باشید. به نظر من بدبخت‌ترین، شقی‌ترین و بیچاره‌ترین انسان‌ها کسی است که در ایام محرم و صفر و عزاداری امام حسین (علیه السلام) رد شود و نتواند به برکت امام حسین کاری کند که گناهانش بخشیده شود.

بیچاره‌ترین انسان‌ها کسی است که نتواند در این ایام کاری کند که گناهانش به حسنات مبدل شود. بیچاره کسی است که دهه عاشورا بگذرد، ولی دست خالی از درگاه خداوند متعال برگردد. بیچاره کسی است که عزاداری امام حسین (علیه السلام) بگذرد، اما او حاجت نگرفته از محرم بیرون رود.

در کتاب «فضائل الصحابه» اثر امام «احمد بن حنبل» رئیس حنابله است. ایشان در جلد دوم این کتاب روایتی را به طور مفصل از امام حسین (علیه السلام) نقل می‌کند.

عزیزان شما را به امام حسین (علیه السلام) قسم می‌دهم خوب دقت کنید. روایت از کتاب «کافی» و «بحارالانوار» و «تهذیب» نیست؛ بلکه از کتب اهل سنت و بالأخص امام اهل سنت است!!

این روایت از خود امام حسین (علیه السلام) است، حداقل آقایان اهل سنت امام حسین را به عنوان صحابی رسول الله قبول دارند. آن بزرگوار می‌فرماید:

 «مَنْ دَمَعَتَا عَینَاهُ فِینَا دَمْعَةً»

هرکسی چشمانش اشک آلود شود،

«أَوْ قَطَرَتْ عَینَاهُ فِینَا قَطْرَةً»

یا یک قطره اشک در مصیبت ما بریزد،

«أَثْوَاهُ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ الْجَنَّةَ»

خداوند پاداش این قطره اشک را بهشت قرار می‌دهد.

فضائل الصحابة، المؤلف: أبو عبد الله أحمد بن محمد بن حنبل بن هلال بن أسد الشیبانی (المتوفی: 241 هـ)، المحقق: د. وصی الله محمد عباس، الناشر: مؤسسة الرسالة – بیروت، الطبعة: الأولی، 1403 – 1983، ج 2، ص 675، ح 1154

به عبارت بهتر خداوند عالم می‌فرماید: من بهشت می‌فروشم و قیمت آن هم یک قطره برای امام حسین (علیه السلام) است. از این واضح‌تر و روشن‌تر بیان کند؟!

همچنین جناب «محب الدین طبری» که باز هم از علمای اهل سنت است، در کتاب «ذخائر العقبی فی مناقب ذوی القربی» در صفحه 19 همین تعبیر را بیان کرده است.

«من دمعت عیناه فینا دمعة أو قطرت عیناه فینا قطرة آتاه الله عز وجل الجنة»

ذخائر العقبی فی مناقب ذوی القربی، اسم المؤلف: محب الدین أحمد بن عبد الله الطبری، دار النشر: دار الکتب المصریة – مصر، ج 1، ص 19، باب ذکر ما لمن توجع لهم

ما روایت دیگری هم داریم مبنی بر اینکه اگر کسی نمی‌تواند گریه کند، خود را به تباکی بزند و به گریه بیندازد تا پاداش اجری را که خداوند عالم برای گریه بر سیدالشهداء (علیه السلام) قرار داده است؛ به او برسد.

دوستان از امشب دیگر در خانه امام حسین (علیه السلام) باز شده است. تمام مردم اعم از شیعه، سنی در خانه امام حسین هستند؛ به غیر از چند نفر وهابی کور دل که همه چیز را بدعت خطاب می‌کنند، اما زمانی که به خودشان می‌رسد آن را سنت خطاب می‌کنند!!

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۸/۱۲
khademoreza kusar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی