مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم الرضا ( علیه السّلام )کوثر

مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت
بایگانی
چهارشنبه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۶، ۰۸:۳۳ ق.ظ

سرّ تسبیحات اربعه

حضرت حسن بن علی بن ابی طالب علیهما السّلام، حضرت فرمودند: چند نفر یهودی محضر رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله رسیدند دانشمندترین آنها به حضرت عرض کرد: بفرمایید تفسیر: سبحان اللَّه و الحمد للَّه و لا اله الّا اللَّه و اللَّه اکبر چیست؟

نبی اکرم صلّی اللَّه علیه و آله فرمودند: خداوند عزّ و جلّ می داند که بنی آدم بر خدا دروغ می بندند لذا فرموده: سبحان اللَّه یعنی خدا منزّه و مبرّا است از آنچه انسانها می گویند.

و امّا الحمد للَّه: خداوند عزّ و جلّ می داند که بندگان شکر نعمتش را اداء نمی کنند لذا پیش از آن که بندگان او را حمد کنند او خودش را ستوده و این حمد الهی و ستودنش اوّلین کلامی است که اگر نمی بود هرگز خدا به احدی نعمتی نمی داد.

و عبارت لا اله الّا اللَّه یعنی شهادت به وحدانیت حقّ تعالی، اعمال بندگان قبول نمی شود مگر به آن و این کلمه تقوی است که در روز قیامت ترازوی عمل به واسطه اش سنگین می شود.

و امّا اللَّه اکبر: بالاترین کلمات و نزد خدا محبوب ترین آنها است یعنی شیئی در عالم وجود بزرگتر از حقّ تعالی نیست و نماز صحیحا واقع نمی شود مگر به واسطه آن زیرا نماز بر خداوند عزیز و ارجمند است و اللَّه اسم عزیز و ارجمند حقّ عزّ و جلّ می باشد.

یهودی گفت: ای محمّد راست گفتی، پاداش کسی که این کلمات را بگوید چیست؟

حضرت فرمودند: هنگامی که بنده بگوید: سبحان اللَّه تمام موجودات زیر عرش با او خدا را تسبیح می کنند پس حقّ تعالی به گوینده اش ده مقابل اجر و ثواب می دهد و زمانی که بگوید: الحمد للَّه، حقّ تعالی نعمت های دنیا در حالی که وصل به نعمت های آخرت شده اند را به او ارزانی می فرماید و این کلمه، کلمه ای است که هر گاه اهل بهشت داخل آن می شوند بر زبان جاری می سازند و تمام کلماتی که در دنیا شخص می گوید قطع و محو شده مگر الحمد للَّه و همین معنا مراد حقّ تعالی از آیه شریفه است که می فرماید:

دَعْواهُمْ فِیها سُبْحانَک اللَّهُمَّ وَ تَحِیتُهُمْ فِیها سَلامٌ وَ آخِرُ دَعْواهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ (در بهشت زبان شوق به تسبیح و تقدیس خدا گشایند که بار الها تو از هر نقص و آلایش پاک و منزّهی و ثنای آنها در بهشت سلامت ابدی می بخشد و آخرین سخنشان حمد پروردگار عالمیان است).

و امّا لا اله الّا اللَّه، پاداش آن بهشت است و همین معنا را حقّ تعالی در قرآن فرموده:

هَلْ جَزاءُ الْإِحْسانِ إِلَّا الْإِحْسانُ[1] (آیا جزاء و پاداش احسان غیر از احسان است) حضرت فرمود: آیا جزاء کسی که بگوید لا اله الّا اللَّه غیر از بهشت می باشد.

یهودی گفت: ای محمّد راست گفتی.

پی نوشت

[1] الرّحمن: 60

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۱/۲۳
khademoreza kusar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی