نوشیدن زیاد چای در ماه رمضان ممنوع !

به گزارش سبلانه به نقل از پیام پزشکی ، نوشیدن زیاد چای در بین اکثر خانواده های اردبیلی مرسوم است در هر ساعتی از روز که وارد خانه هایشان شوی سماور، کتری و یا چای سازشان را در حال قل زدن است و بساط چای شان همیشه آماده و به راه است.
آنها بر این باورند که تا چای ننوشند خستگی و تشنگی شان برطرف نمی شود و نوشیدن چای آبی است بر آتش وجودشان، این در حالی است که هر از گاهی خبرهایی در باب مضرات نوشیدن بیش از اندازه چای به گوش می رسد.
در ماه مبارک رمضان نیز مردم در افطار برای رفع تشنگی و در سحر برای اینکه در طول روز احساس عطش نداشته باشند بر نوشیدن چندین فنجان چای تداوم می ورزند.
یک کارشناس تغذیه در این مورد، گفت: تامین آب بدن نقش کلیدی در حفظ سلامتی دارد و کاهش بیش از حد آن می تواند عوارض زیادی برای بدن داشته باشد.
وی سردرد، رخوت و بی حالی، تغییرات خلقی، واکنش های کند، خشکی مجاری بینی، لبهای خشک و ترک خورده، ادرار تیره رنگ و ضعف و خستگی را از علایم کاهش آب بدن برشمرد.
محمدرضا آقاجانی اظهار داشت: کاهش آب بدن می تواند احتمال ابتلا به سنگ کلیه و یبوست، سرطان مجاری ادرار، سرطان های سینه و روده بزرگ و چاقی درخردسالان را افزایش داده و باعث کاهش عملکرد فیزیکی و ذهنی و ترشحات بدن مانند بزاق دهان شود.
وی با اشاره به اشتباه بودن این باور که نوشیدن چای باعث رفع تشنگی می شود، به روزه داران توصیه کرد: در ماه مبارک رمضان حتی الامکان از نوشیدن چای، قهوه و نوشابه ها خوداری کنند چرا که این مواد به دلیل دارا بودن سطح بالایی از کافئین و شکر باعث از دست رفتن سریع آب بدن و دفع مکرر آب از کلیه ها می شوند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: افراد روزه دار برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن در طول روز، در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگرفته و بیشتر در مناطق سایه دار و خنک بایستند و در صورت امکان از پوشش کلاه استفاده کرده و فعالیت بدنی شان را کاهش دهند.
وی با تاکید بر نوشیدن تدریجی هشت لیوان آب در فاصله افطار تا سحر، افزود: نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تاثیر چندانی در پیشگیری از تشنگی ندارد چرا که اگر آب به یک باره و بیش از حد نوشیده شود، بدن آب اضافی را دفع می کند.
آقاجانی بیان کرد: شیرینی های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه باعث افزایش غلظت مایعات بدن شده و در نتیجه باعث تشنگی فرد روزه دار می شود که برای پیشگیری از آن باید افراد برای تامین قند بدن از موادی مانند خرما استفاده کنند که قند طبیعی دارد.
وی خاطر نشان کرد: مصرف انواع میوه ها و سبزیجات علاوه بر اینکه نقش مهمی در تامین آب بدن دارد، می تواند جایگزین بهتری برای مواد مغذی از دست رفته بدن باشد.
آقاجانی گفت: مصرف میوه هایی چون توت فرنگی، خربزه و طالبی که حاوی کلسیم، فیبر، آهن، پتاسیم و همچنین ویتامین های B1،B2 و C هستند، برای تامین آب بدن مفید است.