سه شنبه, ۴ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۲۱ ق.ظ
مروری بر 8 خاصیت پیاز
خواص پزشکی پیاز از گذشتههای دور مورد توجه بوده و برای درمان شرایطی مانند سردرد، بیماری قلبی و زخمهای دهان کاربرد داشته است.
اگرچه مصرف سبزیهای مختلف برای حفظ و بهبود سلامت ما اهمیت دارد، اما برخی انواع مشخص از آنها فواید منحصر به فردی را ارائه میکنند. پیاز، یکی از این سبزیها محسوب میشود که عضو خانواده سیر (Allium) است که از دیگر اعضای این خانواده میتوان به سیر، موسیر، تره فرنگی و پیازچه اشاره کرد. این سبزیها حاوی ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبهای گیاهی قوی مختلفی هستند که مشخص شده است به روشهای مختلف میتوانند سلامت انسان را تقویت کنند.
در حقیقت، خواص پزشکی پیاز از گذشتههای دور مورد توجه بوده و برای درمان شرایطی مانند سردرد، بیماری قلبی و زخمهای دهان کاربرد داشته است.
به طور خاص، این سبزی منبع خوبی برای ویتامین C است که در تقویت سلامت سیستم ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارد. همچنین، ویتامین C به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی عمل کرده و از سلولها در برابر آسیب ناشی از مولکولهای ناپایدار به نام رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
پیاز سرشار از ویتامینهای B، از جمله فولات (B9) و پیریدوکسین (B6) است که نقشی کلیدی در سوخت و ساز، تولید گلبولهای قرمز خون و عملکرد عصبی ایفا میکنند.
در نهایت، پیاز منبع خوبی برای پتاسیم است که افراد بسیاری با کمبود این ماده معدنی مهم مواجه هستند. ارزش روزانه توصیه شده برای پتاسیم 4,700 میلیگرم است که بسیاری تنها نیمی از این میزان را دریافت میکنند. عملکرد سلولی عادی، تعادل مایع، انتقال عصبی، عملکرد کلیه و انقباض ماهیچهها همگی نیازمند پتاسیم است.
خواص ضدالتهاب این مواد ممکن است به کاهش فشارخون و محافظت در برابر لخته شدن خون نیز کمک کند.
کوئرستین، یک آنتیاکسیدان فلاوونوئید است که به میزان زیاد در پیاز وجود دارد. از آنجایی که یک ضدالتهاب قوی است، کوئرستین ممکن است به کاهش عوامل خطرآفرین بیماری قلبی، مانند فشارخون بالا کمک کند.
طی یک مطالعه با حضور 70 شرکت کننده دارای اضافه وزن و مبتلا به فشارخون بالا مشخص شد که مصرف 162 میلیگرم عصاره پیاز سرشار از کوئرستین در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، به طور قابل توجهی فشارخون سیستولیک را کاهش داده است.
همچنین، پیاز نشان داده است که میتواند سطوح کلسترول را کاهش دهد.
مطالعهای با حضور 54 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نشان داد که مصرف مقدار زیادی پیاز خام (روزانه 40 تا 50 گرم در صورت اضافه وزن و 50 تا 60 گرم در صورت چاقی) برای هشت هفته به کاهش سطوح کلسترول کلی و کلسترول بد (LDL) در مقایسه با گروه کنترل منجر شده است.
افزون بر این، مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان دادهاند که مصرف پیاز ممکن است عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی، از جمله التهاب، سطوح تری گلیسیرید بالا و تشکیل لخته خون را کاهش دهد.
پیاز منبعی عالی برای آنتیاکسیدانهاست. در حقیقت، پیاز حاوی بیش از 25 نوع مختلف از آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی است.
به طور خاص، پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین ها - رنگدانه گیاهی در خانواده فلاونوئید و مسئول رنگ قرمز پیاز - است. مطالعات مختلف نشان دادهاند افرادی که غذاهای سرشار از آنتوسیانین ها را مصرف میکنند با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی مواجه هستند.
افزون بر این، آنتوسیانینها نشان دادهاند که از بدن در برابر برخی انواع سرطان و دیابت محافظت میکنند.
یک بررسی شامل 26 مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین میزان مصرف سبزیهای خانواده سیر را داشتند نسبت به آنهایی که کمترین میزان مصرف داشتند، 22 درصد احتمال کمتری داشت به سرطان معده مبتلا شوند.
افزون بر این، طی یک بررسی دیگر که شامل 16 مطالعه و 13,333 نفر میشد، افرادی که بیشترین میزان مصرف پیاز را داشتند در مقایسه با آنهایی که کمترین میزان مصرف پیاز را داشتند، با 15 درصد خطر کمتر برای ابتلا به سرطان کلورکتال مواجه بودند.
خواص ضد سرطان پیاز با ترکیبهای گوگردی و آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی موجود در سبزیهای خانواده سیر پیوند خورده است. به عنوان مثال، پیاز حاوی آنیونین A، ترکیبی گوگردی، است که توانایی خود در کاهش رشد تومور را نشان داده و همچنین در مطالعات آزمایشگاهی آهنگ گسترش سرطانهای تخمدان و ریه را کند کرده است.
همچنین، پیاز حاوی فیستین و کوئرستین، آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی، است که ممکن است رشد تومور را مهار کنند.
مطالعهای با حضور 42 شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف 3.5 اونس (100 گرم) پیاز قرمز تازه سطوح قند خون ناشتا را پس از گذشت چهار ساعت حدود 40 میلیگرم بر دسی لیتر کاهش داده است.
افزون بر این، مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان دادهاند که مصرف پیاز ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد.
یک مطالعه نشان داد موشهای مبتلا به دیابت که برای 28 روز با غذایی حاوی 5 درصد عصاره پیاز تغذیه شدند، کاهش قند خون ناشتا را تجربه کرده و چربی بدن آنها نیز نسبت به گروه کنترل کاهش قابل توجهی داشت.
ترکیبهای خاصی که در پیاز یافت میشوند، مانند کوئرستین و ترکیبهای گوگردی، آثار ضد دیابتی ارائه میکنند.
ه عنوان مثال، کوئرستین نشان داده است که با سلولها در روده کوچک، پانکراس، ماهیچه اسکلتی، بافت چربی و کبد تعامل دارد تا قند خون کلی بدن را تنظیم کند.
مطالعهای با حضور 24 زن میانسال و یائسه نشان داد آنهایی که برای هشت هفته روزانه 3.4 اونس (100 میلیلیتر) عصاره پیاز مصرف کرده بودند، بهبود تراکم مواد معدنی استخوان و فعالیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با گروه کنترل را تجربه کردند.
مطالعهای دیگر با حضور 507 زن که در مرحله پیش یائسگی و یائسگی قرار داشتند، نشان داد آنهایی که حداقل یک بار در روز پیاز مصرف میکردند دارای 5 درصد تراکم استخوانی کلی بیشتر نسبت به افرادی بودند که یک بار در ماه یا کمتر پیاز مصرف میکردند.
همچنین، این مطالعه نشان داد زنان پیرتر که بیشترین تکرر مصرف پیاز را داشتند، در مقایسه با آنهایی که هرگز پیاز مصرف نمیکردند، با کاهش 20 درصدی خطر شکستگی کفل مواجه بودند.
باور بر این است که پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو کمک میکند، سطوح آنتیاکسیدانی را تقویت میکند و تحلیل استخوان را کاهش میدهد که میتواند از پوکی استخوان پیشگیری کرده و تراکم استخوانی را تقویت کند.
افزون بر این، عصاره پیاز نشان داده است که رشد ویبریو کلرا، باکتری که در کشورهای در حال توسعه یک نگرانی سلامت عمومی محسوب میشود را مهار کند.
کوئرستین استخراج شده از پیاز به نظر میرسد گزینهای قوی برای مبارزه با باکتریها باشد. مطالعهای آزمایشگاهی نشان داد که کوئرستین استخراج شده از پوست پیاز زرد در مهار رشد هلیکوباکترپیلوری و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین موفق بوده است.
هلیکوباکتر پیلوری با اولسرهای معده و برخی نگرانیهای گوارشی دیگر پیوند خورده است، در شرایطی که استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین یک باکتری مقاوم در برابر آنتی بیوتیک است که موجب عفونت در بخشهای مختلف بدن میشود.
مطالعه آزمایشگاهی دیگری نشان داد که کوئرستین توانایی آسیب وارد کردن به دیواره سلولی و غشاهای باکتریهای ئی کولای و استافیلوکوکوس اورئوس را دارد.
پژوهشها نشان دادهاند که اسیدهای چرب زنجیره کوتاه سلامت روده را بهبود بخشیده، سیستم ایمنی را تقویت کرده، التهاب را کاهش داده و گوارش را بهبود میبخشند.
افزون بر این، مصرف مواد غذایی سرشار از پریبیوتیک ها به افزایش پروبیوتیک ها، از جمله لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریا که برای سلامت گوارش مفید هستند، کمک میکند.
یک رژیم غذایی سرشار از پریبیوتیک ها ممکن است به جذب مواد معدنی ضروری، مانند کلسیم، کمک کند که ممکن است سلامت استخوانی را تقویت کند.
پیاز سرشار از پریبیوتیک های اینولین و فروکتوالیگوساکارید است. این پریبیوتیک ها تعداد باکتریهای مفید در روده را افزایش داده و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود میبخشند.
منبع: عصر ایران
در حقیقت، خواص پزشکی پیاز از گذشتههای دور مورد توجه بوده و برای درمان شرایطی مانند سردرد، بیماری قلبی و زخمهای دهان کاربرد داشته است.
سرشار از مواد مغذی
پیاز سرشار از مواد مغذی است، در شرایطی که کالری کمی دارد. یک پیاز اندازه متوسط دارای تنها 44 کالری است، اما مقدار قابل توجهی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر را ارائه میکند.به طور خاص، این سبزی منبع خوبی برای ویتامین C است که در تقویت سلامت سیستم ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارد. همچنین، ویتامین C به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی عمل کرده و از سلولها در برابر آسیب ناشی از مولکولهای ناپایدار به نام رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
پیاز سرشار از ویتامینهای B، از جمله فولات (B9) و پیریدوکسین (B6) است که نقشی کلیدی در سوخت و ساز، تولید گلبولهای قرمز خون و عملکرد عصبی ایفا میکنند.
در نهایت، پیاز منبع خوبی برای پتاسیم است که افراد بسیاری با کمبود این ماده معدنی مهم مواجه هستند. ارزش روزانه توصیه شده برای پتاسیم 4,700 میلیگرم است که بسیاری تنها نیمی از این میزان را دریافت میکنند. عملکرد سلولی عادی، تعادل مایع، انتقال عصبی، عملکرد کلیه و انقباض ماهیچهها همگی نیازمند پتاسیم است.
مفید برای سلامت قلب
پیاز حاوی آنتیاکسیدانها و ترکیبهای گیاهی است که با التهاب مبارزه کرده و سطوح تری گلیسیریدها و کلسترول را کاهش میدهد که همگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند.خواص ضدالتهاب این مواد ممکن است به کاهش فشارخون و محافظت در برابر لخته شدن خون نیز کمک کند.
کوئرستین، یک آنتیاکسیدان فلاوونوئید است که به میزان زیاد در پیاز وجود دارد. از آنجایی که یک ضدالتهاب قوی است، کوئرستین ممکن است به کاهش عوامل خطرآفرین بیماری قلبی، مانند فشارخون بالا کمک کند.
پیاز حاوی آنتیاکسیدانها و ترکیبهای گیاهی است که با التهاب مبارزه کرده و سطوح تری گلیسیریدها و کلسترول را کاهش میدهد که همگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند
همچنین، پیاز نشان داده است که میتواند سطوح کلسترول را کاهش دهد.
مطالعهای با حضور 54 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نشان داد که مصرف مقدار زیادی پیاز خام (روزانه 40 تا 50 گرم در صورت اضافه وزن و 50 تا 60 گرم در صورت چاقی) برای هشت هفته به کاهش سطوح کلسترول کلی و کلسترول بد (LDL) در مقایسه با گروه کنترل منجر شده است.
افزون بر این، مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان دادهاند که مصرف پیاز ممکن است عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی، از جمله التهاب، سطوح تری گلیسیرید بالا و تشکیل لخته خون را کاهش دهد.
سرشار از آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانها ترکیبهایی هستند که اکسیداسیون، فرآیندی که به آسیب سلولی و ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان، دیابت و بیماری قلبی منجر میشود، را مهار میکنند.پیاز منبعی عالی برای آنتیاکسیدانهاست. در حقیقت، پیاز حاوی بیش از 25 نوع مختلف از آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی است.
به طور خاص، پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین ها - رنگدانه گیاهی در خانواده فلاونوئید و مسئول رنگ قرمز پیاز - است. مطالعات مختلف نشان دادهاند افرادی که غذاهای سرشار از آنتوسیانین ها را مصرف میکنند با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی مواجه هستند.
افزون بر این، آنتوسیانینها نشان دادهاند که از بدن در برابر برخی انواع سرطان و دیابت محافظت میکنند.
حاوی ترکیبهای ضد سرطان
مصرف سبزیهای خانواده سیر، مانند پیاز و سیر، با کاهش خطر برخی انواع سرطان، از جمله معده و کلورکتال، پیوند خورده است.یک بررسی شامل 26 مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین میزان مصرف سبزیهای خانواده سیر را داشتند نسبت به آنهایی که کمترین میزان مصرف داشتند، 22 درصد احتمال کمتری داشت به سرطان معده مبتلا شوند.
افزون بر این، طی یک بررسی دیگر که شامل 16 مطالعه و 13,333 نفر میشد، افرادی که بیشترین میزان مصرف پیاز را داشتند در مقایسه با آنهایی که کمترین میزان مصرف پیاز را داشتند، با 15 درصد خطر کمتر برای ابتلا به سرطان کلورکتال مواجه بودند.
خواص ضد سرطان پیاز با ترکیبهای گوگردی و آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی موجود در سبزیهای خانواده سیر پیوند خورده است. به عنوان مثال، پیاز حاوی آنیونین A، ترکیبی گوگردی، است که توانایی خود در کاهش رشد تومور را نشان داده و همچنین در مطالعات آزمایشگاهی آهنگ گسترش سرطانهای تخمدان و ریه را کند کرده است.
همچنین، پیاز حاوی فیستین و کوئرستین، آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی، است که ممکن است رشد تومور را مهار کنند.
کمک به کنترل قند خون
مصرف پیاز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند که به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت مفید است.مطالعهای با حضور 42 شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف 3.5 اونس (100 گرم) پیاز قرمز تازه سطوح قند خون ناشتا را پس از گذشت چهار ساعت حدود 40 میلیگرم بر دسی لیتر کاهش داده است.
افزون بر این، مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان دادهاند که مصرف پیاز ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد.
یک مطالعه نشان داد موشهای مبتلا به دیابت که برای 28 روز با غذایی حاوی 5 درصد عصاره پیاز تغذیه شدند، کاهش قند خون ناشتا را تجربه کرده و چربی بدن آنها نیز نسبت به گروه کنترل کاهش قابل توجهی داشت.
ترکیبهای خاصی که در پیاز یافت میشوند، مانند کوئرستین و ترکیبهای گوگردی، آثار ضد دیابتی ارائه میکنند.
ه عنوان مثال، کوئرستین نشان داده است که با سلولها در روده کوچک، پانکراس، ماهیچه اسکلتی، بافت چربی و کبد تعامل دارد تا قند خون کلی بدن را تنظیم کند.
تقویت تراکم استخوانی
در شرایطی که لبنیات به عنوان مواد غذایی تقویت کننده استخوان شناخته شده هستند، اما بسیاری مواد غذایی دیگر، از جمله پیاز، نیز ممکن است به حفظ سلامت استخوانها کمک کنند.مطالعهای با حضور 24 زن میانسال و یائسه نشان داد آنهایی که برای هشت هفته روزانه 3.4 اونس (100 میلیلیتر) عصاره پیاز مصرف کرده بودند، بهبود تراکم مواد معدنی استخوان و فعالیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با گروه کنترل را تجربه کردند.
پیاز سرشار از پریبیوتیک های اینولین و فروکتوالیگوساکارید است. این پریبیوتیک ها تعداد باکتریهای مفید در روده را افزایش داده و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود میبخشند
همچنین، این مطالعه نشان داد زنان پیرتر که بیشترین تکرر مصرف پیاز را داشتند، در مقایسه با آنهایی که هرگز پیاز مصرف نمیکردند، با کاهش 20 درصدی خطر شکستگی کفل مواجه بودند.
باور بر این است که پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو کمک میکند، سطوح آنتیاکسیدانی را تقویت میکند و تحلیل استخوان را کاهش میدهد که میتواند از پوکی استخوان پیشگیری کرده و تراکم استخوانی را تقویت کند.
خواص ضد باکتری
پیاز میتواند به طور بالقوه با باکتریهای خطرناکی مانند اشرشیاکلی یا ئی کولای، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس، و باسیلوس سرئوس مبارزه کند.افزون بر این، عصاره پیاز نشان داده است که رشد ویبریو کلرا، باکتری که در کشورهای در حال توسعه یک نگرانی سلامت عمومی محسوب میشود را مهار کند.
کوئرستین استخراج شده از پیاز به نظر میرسد گزینهای قوی برای مبارزه با باکتریها باشد. مطالعهای آزمایشگاهی نشان داد که کوئرستین استخراج شده از پوست پیاز زرد در مهار رشد هلیکوباکترپیلوری و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین موفق بوده است.
هلیکوباکتر پیلوری با اولسرهای معده و برخی نگرانیهای گوارشی دیگر پیوند خورده است، در شرایطی که استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین یک باکتری مقاوم در برابر آنتی بیوتیک است که موجب عفونت در بخشهای مختلف بدن میشود.
مطالعه آزمایشگاهی دیگری نشان داد که کوئرستین توانایی آسیب وارد کردن به دیواره سلولی و غشاهای باکتریهای ئی کولای و استافیلوکوکوس اورئوس را دارد.
تقویت سلامت گوارش
پیاز سرشار از فیبر و پریبیوتیک هاست که برای سلامت گوارش مطلوب ضروری هستند. پریبیوتیک ها انواع غیرقابل گوارشی از فیبر هستند که توسط باکتریهای مفید دستگاه گوارش شکسته میشوند. باکتریهای روده از پریبیوتیک ها تغذیه میکنند و اسیدهای چرب زنجیره کوتاه از جمله استات، پروپیونات و بوتیرات تولید میکنند.پژوهشها نشان دادهاند که اسیدهای چرب زنجیره کوتاه سلامت روده را بهبود بخشیده، سیستم ایمنی را تقویت کرده، التهاب را کاهش داده و گوارش را بهبود میبخشند.
افزون بر این، مصرف مواد غذایی سرشار از پریبیوتیک ها به افزایش پروبیوتیک ها، از جمله لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریا که برای سلامت گوارش مفید هستند، کمک میکند.
یک رژیم غذایی سرشار از پریبیوتیک ها ممکن است به جذب مواد معدنی ضروری، مانند کلسیم، کمک کند که ممکن است سلامت استخوانی را تقویت کند.
پیاز سرشار از پریبیوتیک های اینولین و فروکتوالیگوساکارید است. این پریبیوتیک ها تعداد باکتریهای مفید در روده را افزایش داده و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود میبخشند.
منبع: عصر ایران
۹۷/۱۰/۰۴