فضای سایبری چقدر خطرناک است؟؟؟
فضای سایبری و کارگاههای توجیه تراشی
توجیه امان از درد مجردی: چون ازدواج کلید ارضای جنسی است و اکنون ازدواج با موانع متعددی مانند بیکاری، تورم، اهمالکاری مسؤولان یا والدین روبه رو است دوستی دختر و پسر باید آزاد باشد یا ازدواج موقت دختر بدون اذن پدرش صحیح است. خودارضایی مانند خوردن گوشت موقع اضطرار جایز است یا چون مشکل مالی زیادی در کشور هست من نظر مراجع و رسالههای آنها را قبول ندارم. یا چون خداوند دعای من را مستجاب نکرد من بخشیده نمی شوم بنابراین من که جهنمی هستم پس هر کاری خواستم میکنم.
-توجیه اراده ندارم مجبورم: مانند فردی میداند فرضیه داروین اثبات نشده است و نقدهای دینی و علمی زیادی به آن وارد شده است برای این که بگویم من مجبورم و اختیاری از خود ندارم آن فرضیه را با توجهاتی میپذیرد؛ فلان استادم خیلی با سواد است و من قبولش دارم چون او این فرضیه را قبول دارد، من هم قبول دارم. یا چون من سالهاست که به خودارضایی و دیدن تصاویر و فیلمهای جنسی اعتیاد دارم پس من هیچ اراده ای از خود ندارم. آن روی سکه این توجیه، دو توجیه رائج «شیطون گولم زد» یا «می خواست خدا شیطونو خلق نکنه» است.
-توجیه برا درمان می خوامش: برخی میگویند دیدن موسیقی و رقص و یا حضور در مجالس لهوی برای درمان بیماری جسمی یا روانی مانند افسردگی مفید است و در دنیا از این دو روش برای دفع افسردگی استفاده میکنند، بنابراین استفاده از آنها ایرادی ندارد. حال آنکه در روایت آمده خداوند شفا را در حرام قرار نداده از سویی هم از نظر شرعی وقتی ما میتوانیم از حرامی برای درمان استفاده کنیم که واقعا درمان منحصر به آن باشد.
یا مثلا از سویی میل به ارتباط با نامحرم یا دیدن امور پورنوگرافی داریم از سویی وجدان اخلاقی ما را سرزنش می کند برای خروج از این تنش به توجیهات غیرشرعی و غیراخلاقی متوسل می شویم مثلا می گوییم این کارها بد است قطعا، ولی خود را عالم میدانیم و آنها را بدون توجه به نظر کارشناسان برجستة شرع و اخلاق برای حل مشکلات زناشویی یا هدایت و تربیت دیگران در برخی امور لازم می دانیم؛ مانند:
آموزش مسائل و روابط زناشویی،
اطلاعات عمومی و دانش افـزایـی،
رفع ناتوانی های جنسی و سرد مزاجی.
لازم دانستن رابطه با نامحرم یا آگاهی از محتوای پورنوگرافی با دیدن آنها برای هدایت افراد آلوده و ارتباط موثر با آنها و دفع شبهات،
- توجیه هم اندیشی و حساس بودن کار: مانند فردی می داند ارتباط سایبری خارج از ضرورت و حدود شرع با مدیر، منشی، همکار یا استاد نامحرم حرام است ولی برای این که بیشتر در کنار او باشد و با او صحبت کند هر بار به بهانه رفع اشکال، حساس بودن پروژه و طرح مشترک، همفکری و مشاوره با او گفت و گو می کند و حتی با توجیه تعهد کاری یا دقیق بودن اصرار دارد که باید تلفنی گفت و گو کنند که ابهامی در کار نباشد.
- توجیه خدا خواست: گاهی با اهمالکاری های خود مشکلات و نقص ها و گناهان خود را گردن خداوند و قضا و قدر می اندازیم و می گویم خدا خواست یا بدون تلاش می گوییم الخیر فی ما وقع بدون این که خواست خدا عمل براساس اسباب طبیعی و معنوی و قوانین زندگی است.
- توجیه این مقصره، او مقصره: گاهی هم برای این که گناه خود را توجیه کنیم مشکلات را به این و آن نسبت می دهیم و با خودشیفتگی و زرنگی سهم و نقش و مسؤولیت و اراده خود را به کلی نادیده می گیریم. فردی که به خودارضایی اعتیاد دارد می گوید دولت مقصر است که همه سایت های مشکل دار را نبسته است.