فوائد خوردن خرما و فالوده در روایات
فوائد خوردن خرما و فالوده در روایات
تمر = خرما
از امیر مؤمنان (علیه السلام): تمر بخورید که شفا هر دردی است.
از محمد بن اسحاق، امام (علیه السلام) فرمود: هر کس خرما را به محبت پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بخورد به او زیانی نرساند.
از امام صادق (علیه السلام): عجوه مادر همه خرماها است، که آدم آن را از بهشت آورده است. از آن حضرت (علیه السلام): عجوه از بهشت است و دارو سحر می باشد
از آن حضرت (علیه السلام): هر کس ناشتا هفت دانه عجوه عالیه (قریه ای است نزدیک مدینه ) بخورد؛ در آن روز هیچ زهر یا سحر یا شیطانی به او زیان نرساند.
از پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم): هر کس صبح را با خوردن ده دانه خرمای عجوه آغاز کند، در آن روز هیچ سم و سحری به او ضرر نرساند.
از امام صادق (علیه السلام): خانه ای که در آن خرما نباشد، اهل آن خانه گرسنه اند (کمبود غذایی دارند).
از ابن عباس از نبی اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم): خرما را ناشتا بخورید که کرم (انگل ) را می کشد، و فرمود: جبرئیل برنی (نوعی خرمای عالی ) از بهشت برایم آورد.
پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: زن را در ماهی که می زاید، خرما بخورانید که فرزندش بردبار و پاکدامن خواهد بود.
و نیز فرمود: بر شما باد به خوردن برنی که خستگی را می برد و از سرما حفظ می کند، و آدمی را سیر می نماید، و هفتاد و دو در از شفا به روی انسان می گشاید.
از صحیفه حضرت رضا (علیه السلام): پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) چون خرما می خورد هسته اش را بر پشت دست می نهاد و پرتاب می کرد، و نیز فرمود: خرمای برنی را ناشتا خوردن فلج را برطرف می کند.
از امام صادق (علیه السلام): زنانتان را در حاملگی خرما بدهید تا فرزندانتان، زیبا شوند.
پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم): خرمای برنی را توصیف می کرد، فرمود: در آن نه خاصیت است:
کمر را محکم، شیطان را فلج، غذا را هضم، دهان را خوشبو می کند، به نیروی شنوایی و بینایی می افزاید، انسان را به خدای عزوجل نزدیک می نماید، از شیطان دور می سازد، بر نیروی آمیزش می افزاید و درد را برطرف می کند.
و از آن حضرت (علیه السلام): هرگاه به حلوا دست یابید از آن بهره گیرید و از دست ندهید و بهترین نوشیدنی ها برای پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) نوشیدنی شیرین و سرد بود.
و نیز فرمود: من آدم خرمایی را دوست دارم. (آدم خرماخور یا آدم به رنگ خرمایی )
از حضرت حسین (علیه السلام): پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) وقتی که روزه داشت افطارش را با خرما شروع می کرد.
فالوده
روایت است که حضرت حسین (علیه السلام): مردی را دید که از فالوده عیب می گیرد، حضرت فرمود: لعاب گندم، با لعاب زنبور عسل (عسل )، با روغن خالص را مسلمان عیب نمی کند.
منبع : دفتر اول آداب زندگی اسلامی، (ترجمه فارسی مکارم الاخلاق)، حسن بن فضل بن حسن طبرسی، مترجم: عبد الرحیم عقیقی بخشایشی