چرا ملبغان دینی در امر تبلیغ نباید کوتاهی کنند؟؟؟
حضرت آیتالله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در جمع تعدادی از مبلغان خارجی با اشاره به اینکه وظیفه مبلغان همان وظیفه انبیاء الهی است، خاطر نشان کرد: باید قدر این نعمت را بدانید؛ زیرا خداوند متعال بین میلیاردها انسان این نعمت را تنها شامل حال عده کمی کرده است.
آیتالله محمد تقی مصباح یزدی با اشاره به مواجه شدن مبلغان در کشورهای مختلف با ادیان و مذاهب مختلف اظهار داشت: شما در سفرهایتان شاهد اختلاف نظرهای متعددی در زمینه مذهب، رفتار و مواضع سیاسی خواهید بود؛ حال سؤال این است که با چه روشی باید با این اختلافات برخورد کرد که نتیجه مطلوبی داشته باشد؟
وی با بیان اینکه مخالفت صریح با دیگران و تصریح به باطل بودن آنها، نمیتواند مفید واقع شود، اظهار داشت: اگر شما خودتان را جای طرف مقابل بگذارید، به خوبی در مییابید، که این شیوه، هرگز برای هدایت دیگران مناسب نیست. قرآن کریم نیز در برخورد با اهل کتاب، به تکیه بر مشترکات و جدال احسن، تأکید میکند. یعنی بحث باید از جایی شروع شود که از مشترکات بوده و مشخص شود که هدف اصلی یعنی پرستش خدای یگانه، یکی است.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم افزود: چنین نیست که همه افراد بر اساس تحقیق و استدلال، مسیر خود را انتخاب کرده باشند؛ بسیاری از افراد بر اساس شرایط محیط و منافع خود، دین و آیینی را انتخاب کردهاند.
وی با تأکید بر لزوم جدال احسن گفت: شما در رفتار باید نشان دهید که واقعا تسلیم خداوند هستید و نه به دنبال برتریجویی بر دیگران. جدال صحیح آن است که در آن بر اساس مسلمات مورد قبول طرف مقابل، به نتیجه مطلوب برسیم.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به ماجرای دیدار خود با پاپ ژانپل دوم گفت: امکان داشت که در این جلسه از تثلیث و اعتقادات ناصحیح مسیحیان سخن گفته شود، اما دستور قرآن تکیه بر مشترکات بود؛ لذا از خطرات مهم در عالم به مادیگری و انکار خداوند و همچنین ظلم و بیعدالتی در دنیا اشاره کردم که بزرگان ادیان باید با آن مقابله کنند؛ ایشان هم گفت من در کتابی تصریح کردهام که اسلام دین مترقی است و بر لزوم همکاری برای اجرایی شدن این پیشنهاد تأکید کرد. طبیعی بود که اگر از موارد اختلافی سخن آغاز میشد، هرگز به چنین نتایجی نمیرسید.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تلاش دشمنان در مقابله با اسلام ناب، اظهار داشت: دشمنان تلاش میکنند تا با مغالطات و ایجاد شبهات، اعتقادات جوانان را سست کنند و با تحریک عوامل حیوانی، در رفتار آنها تأثیرگذار باشند.
وی خاطر نشان کرد: امروز جوانان و نوجوانان ما زیر بمباران شدید شبهات قرار دارند و مبانی اعتقادی آنها در معرض خطر است؛ از این رو اگر تنها به جهات اثباتی دین اکتفا کنیم و معارف دین را بیان کنیم، مشکل شبهات حل نمیشود؛ بلکه هم در زمینه ایجابی و هم در زمینه سلبی و پاسخ به شبهات باید تلاش کرد؛ سعی کنیم با روش صحیح، ضمن اثبات دین، پاسخ شبهات را نیز بدهیم، چرا که امروز، نیاز به پاسخ به شبهات، کمتر از بیان معارف نیست.
آیتالله مصباح یزدی در ادامه با اشاره به اینکه برای موفقیت در کار، میتوان از یک راه حل ساده و کم هزینه، اما مؤثر استفاده کرد، افزود: تجربه نشان داده است که وقتی همه عوامل از کار افتاد، این راه، مؤثر بوده است و آن توجه قلبی به امام عصر(ارواحنا فداه ) است. در بین همه مردم دنیا، فقط این شیعیان هستند که توفیق چنین معرفتی را دارند و در هر کجا و در هر حال میتوانند با امام زمانشان، ارتباط برقرار کنند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به توقیعات امام زمان(عج) خطاب به شیعیان اظهار داشت: ایشان تصریح کردهاند که از شیعیانشان غافل نیستند؛ اگر چیزی از ایشان بخواهید، بدانید کوتاهی نمیکنند و اگر شما دعا کنید، برایتان آمین میگویند. هر چند ایشان نیازی به اعمال و هدیههای ما ندارند، اما وقتی ادب را به جا آورده و هدیهای از ذکر و دعا به ایشان تقدیم کردیم، سبب میشود تا لطف ایشان نیز بیشتر ظهور کند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان با اشاره به داستانی از کرامات و توجهات حضرت ولی عصر (عج) اظهار داشت: امام زمان (عج)، نایب پیامبر(ص) است که وظیفه هدایت مردم را بر عهده دارند؛ کار شما در واقع نیابت از کار امام زمان(عج) در تبیین معارف الهی است؛ لذا بدانید توجه به ایشان بسیار مؤثر بوده و سبب عنایت ویژه آن حضرت میشود.
گفتنی است دیدار جمعی از مبلغان خارجی با علامه مصباح یزدی، 29 فروردین ماه سالجاری در سالن همایشهای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.