مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم الرضا ( علیه السّلام )کوثر

مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت
بایگانی
پنجشنبه, ۳ بهمن ۱۳۹۸، ۰۸:۴۲ ق.ظ

روغن دنبه را چه کسانی بخورند و چگونه../؟؟؟

کنترل چربی خون
هضم و جذب روغن دنبه، خیلی راحت تر از روغن های نباتی جامد و مایع می باشد و اگر به اندازه و صحیح مصرف شود ، چربی خون را کنترل می کند و برای سرخ کردن غذاها نیز می توان از آن استفاده کرد.


روغن دنبه برای افزایش کلسترول خوب خون
مصرف روغن دنبه کلسترول بد خون را کاهش داده و موجب افزایش کلسترول خوب خون می شود، اما زیاده روی در مصرف آن به خصوص برای افراد کم تحرک به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع، برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا خطرناک است.

 


روغن دنبه برای کاهش وزن و لاغری
از خواص روغن دنبه ایجاد تناسب اندام و کاهش وزن و لاغریاستبه مصرف روغن دنبه برای لاغری تاکید شده است.


تقویت قوای بدن با روغن دنبه
مواد مغذی و ویتامین ها فراوان و اسیدهای چرب گیاهی زیادی در روغن دنبه وجود دارد به همین دلیل مصرف روغن دنبه سبب تقویت قوای بدن شده و توانبدن را بالا می برد تا بهتر بتواند در برابر بیماری ها مقاومت کند . روغن دنبه سرشار از اسیدهای چربی می باشد که توسط کبد جذب شده و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند.

 


خاصیت ضد افسردگی روغن دنبه
در طب سنتی به خاصیت ضد افسردگی روغن دنبه تاکید شده است.

 


روغن دنبه برای پاکسازی روده ها
روغن دنبه دارای خواص سم زدا می باشد و با مصرف آن همراه با روغن حیوانی می توان برای تنقیه و پاکسازی روده ها استفاده کرد.

درمان شکستگی استخوان روغن دنبه به استخوان سازی کمک فراوان می کند و استفاده از آن ، برای افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند مفید می باشد و سبب جوش خوردن سریع استخوان ها خواهد شد. می توان از روغن دنبه در محل شکستگی به صورت استعمال موضعی بهره برد و یا به صورت خوراکی از آن استفاده نمود . از دیگر خواص روغن دنبه پیشگیری و درمان پوکی استخوان و رماتیسم است.
روغن دنبه برای شفاف شدن پوست

مالیدن
روغن دنبه به صورت سبب شفاف شدن پوست و رفع تیرگی های حاشیه صورت خواهد شد.
 


از دیدگاه طب سنتی خوردن روغن دنبه برای چه کسانی مفید است ؟
در پاسخ به سوال شما کاربران نمناکی در رابطه با توصیه بوعلی سینا در مورد مصرف روغن دنبه باید بگوییم که مصرف روغن دنبه از دیدگاه بوعلی سینا برای افرادی مفید است که :

1. بدن و سیستم بدنی قوی داشته باشد تا بتواند اثرات روغن حاصل از دنبه گوسفند را حل کند

2. فرد مزاج گرمی داشته باشد تا بتواند دنبه را حل کند.

3. فرد کارهای سنگین و فعالیت های سنگین مانند کشاورزی انجام دهد.
دیدگاه طب سنتی درباره روغن دنبه

طبیعت روغن دنبه گرم است و طبیعت انسان با مواد غذایی گرم سازگار است.

خاصیت ضد افسردگی ، آرامش اعصاب دارد.

برای زیبایی صورت مفید است.

برخلاف روغنهای صنعتی که دارای طبع سرد هستند ، چاق کننده نیست بلکه خاصیت لاغر کننده دارد.

بهتر است با کمی مرزه یا آویشن مصرف شود تا اثرات آن بهتر گردد.

اگر روغن دنبه به روش های صحیح تهیه گردد دارای کمترین مضرات برای بدن می شود مثلا اگر برای گرفتن بوی دنبه ، پیاز و ترکیباتی به آن اضافه کنند ، لزوجت و غلظت آن را از بین می برد و مانع رسوب آن می شود.

 


دیدگاه طب جدید درباره روغن دنبه ( مضرات روغن دنبه )
برخی متخصصان و اطبای جدید اعتقاد دارند که چربی های منجمد که به علت کثرت اجزای عرضی به حالت جامد در آمده اند, برای تغذیه مناسب نیست.

افرادی که قوه هاضمه آنان قوی نیست از مصرف بیش از حد روغن دنبه خود داری کنند زیرا منجر به آسیب های جسمی و روحی می شود. مصرف روغن دنبه در زندگی مدرن امروزه که افراد تحرک کافی ندارند سبب ابتلا به بیماری های قلبی و افزایش کلسترول و فشار خون بالا می شود.

زیاده روی در مصرف روغن دنبه ، برای بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی مناسب نیست ، زیرا حاوی اسیدهای چرب اشباع می باشد که برای سلامت قلب مضر است و باعث سفت و سخت شدن دیواره رگها می گردد.

چربی های جامد دارای اسید های چرب اشباع هستند و برای سلامتی مضرند. در بین انواع روغنها ، روغن های دارای اسیدهای چرب غیر اشباع بالای 25 درصد و ترانس کمتر از 5 درصد مورد تایید نیست بنابراین روغن دنبه با توجه به این ویژگیها از مضرترین روغنها محسوب می شود.

مصرف دنبه سوخته باعث تولید خلط بد در بدن می گردد. افراد دارای اضافه وزن، کلسترول بالا و افرا دارای تحرک کم نباید از روغن دنبه استفاده کنند.

زیاده روی و مصرف نابجای روغن دنبه، در افرادی که ضعف معده و سوء هاضمه دارند سبب صدمه و آسیب جسمی و روحی شود .

 


طرز تهیه روغن دنبه بدون بو در طب سنتی
ابتدا مقداری دنبه تازه گوسفندی را به قطعات ریز خرد کنید.

دنبه ها را در آب نمک رقیق به مدت یک شب قرار دهید.

چنانچه در این بخش از سلامت نمناک توضیح داده ایم دنبه ها را آبکش نمایید و در قابلمه ریخته و یک تا دو لیوان آب بسته به حجمش به آن بیافزایید.

قابلمه را روی حرارت ملایم تا آرام آرام داغ گردد.

برای از بین بردن بوی دنبه، مقداری ادویه و مواد خوشبو مثل هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و به آن اضافه کنید.

پس از آماده شدن آن را صاف کنید تا شفاف شود.

اگر تفاله مانده از روغن دنبه نسوخته و سیاه نشده باشد،می توانید آن را مصرف نمایید.

بهتر است روغن صاف شده را در یخچال نگهداری نمایید.


 


روش دوم تهیه روغن دنبه
سه کیلو دنبه گوسفندی ، سه عدد پیاز درشت ، یک لیوان سرکه یا آبلیمو یا آبغوره خانگی یا رب انار خانگی ، یک لیوان گلاب ، 150گرم پوست سیب درختی را همراه یک قاشق چای خوری میخک یا 2 قاشق کاکوتی اصل را با هم چرخ کنید.

مواد ترکیب شده را برای از بین رفتن رطوبت آن روی حرارت ملایم قرار دهید.

پس از ماندن روغن خالص آن را صاف کنید و بگذارید منجمد شود.

پیاز و ترکیباتی که به دنبه گوسفند می افزاییم سبب از بین رفتن بوی بد دنبه می شود و لزوجت و غلظت آن را از بین می برد و مانع رسوب آن می گردد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۱۱/۰۳
khademoreza kusar

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی